دستگاه بچینگ پلانت

قالب نیوجرسی

به قطعات بتنی در ابعاد بزرگ که در جاده ها و بزرگراه ها وجود دارند نیوجرسی می گویند. نیوجرسی برای جلوگیری از تصادفات و جداکردن مسیر رفت و برگشت در جاده ها کاربرد دارد. برای ساخت این قطعات بتنی از قالب های فلزی که به آن ها قالب نیوجرسی می گویند استفاده می شود.

برای ساخت نیوجرسی ابتدا ترکیب بتن را بر اساس استاندارد تهیه می کنند سپس به روش های مختلف آن را وارد قالب نیوجرسی می کنند تا بعد از خشک شدن شکل قالب را به خود بگیرد. این قالب ها توسط متخصصان به گونه ای طراحی می شوند که نیوجرسی تولید شده در لبه های خود زاویه کمی داشته باشد تا هنگام تصادفات میزان آسیب کاهش پیدا کند. این قالب ها به طور معمول بر اساس استاندارهای تعیین شده از سوی وزارت راه و شهرسازی طراحی و تولید می شوند.

قالب نیوجرسی
دستگاه بچینگ پلانت

مراحل ساخت قالب های نیوجرسی

برای ساخت قالب های نیوجرسی متخصصان ابتدا به طور دقیق اندازه و ابعاد آن را تعیین می کنند. سپس براساس نوع قالب ضخامت ورقه هایی که قالب با آن ها ساخته می شود را محاسبه می کنند. معمولا از ورقه هایی با ضخامت 4 میلی متر برای ساخت قالب نیوجرسی استفاده می شود.

با افزایش ضخامت ورقه عمر و دوام قالب افزایش پیدا می کند و خریداران می توانند زمان بیش تری از این قالب ها استفاده کنند. بعد تعیین اندازه و ضخامت قالب ورقه ها را براساس نقشه برش می دهند. ورقه ها را به هم دیگر جوش می دهند تا قالب شکل بگیرد. در پایان نیز برای این که قالب به صورت صاف و یکدست باشد آن را درزگیری می کنند.

این مرحله از کار بسیار مهم است چون وجود هرگونه تیزی و ناهمواری ممکن است خسارات جبران ناپذیری را هنگام تصادفات به وجود آورد. علاوه براین درزگیری قالب باعث می شود آب و سیمان بتن به بیرون نشت نکند. قالب هایی که درزگیری می شوند قیمت بالاتری دارند اما نیاز به استفاده از سطح بتن اکسپوز ندارند.

بیشتر بخواید: قالب موج شکن- موتور ویبره قالب موج شکن

روش های استفاده از قالب نیوجرسی

روش های مختلفی برای استفاده از قالب های نیوجرسی وجود دارد که ما در این جا با دو روش متداول آشنا می شویم :

  • ایستاده : در این روش قالب را به صورت ایستاده قرار می دهند و بعد از بتن ریزی و خشک شدن آن پیچ های انتهای قالب را باز می کنند تا بتن و قالب از هم به راحتی جدا شوند.
  • واژگون : در این روش قالب به صورت واژگون قرار می دهند و بتن ریزی را از قسمت کف قالب انجام می دهند. بعد از خشک شدن بتن با جرثقیل قالب را بر می گردانند و قالب و بتن را ازهم جدا می کنند.

البته باید اشاره کنیم که عملیات بتن ریزی در تولید نیوجرسی باتوجه به بودجه و زمان پروژه هم به صورت دستی و هم به صورت اتوماتیک قابل اجرا می باشد.

انواع قالب های نیوجرسی

قالب های نیوجرسی براساس مواد اولیه و روش ساخت عبارتند از :

  1. قالب بتن نیوجرسی
  2. قالب نیوجرسی پلاستیکی
  3. قالب نیوجرسی بتن آرمه

قالب های نیوجرسی براساس نوع اتصال نیز عبارتند از:

  1. قالب نیوجرسی با اتصال مفصلی
  2. قالب نیوجرسی با اتصال کام و زبانه
  3. قالب نیوجرسی بدون اتصال

اندازه قالب های نیوجرسی

قالب های نیوجرسی با توجه به نیاز کارفرما در اندازه و ابعاد مختلف ساخته می شوند. هر کدام از این ابعاد کاربرد به خصوص خود را دارند به عنوان مثال برای خیابان و مناطق کم دید از نیوجرسی هایی با ارتفاع 80 سانتی متر و طول 150 سانتی متر استفاده می شود و برای جاده های بیرون از شهر و بزرگراه ها از نیوجرسی با ارتفاع 20 تا 80 سانتی متر و طول 400 سانتی متری استفاده می شود.

قالب های نیوجرسی با ابعاد 40 در40 , 100 در 80 , 300 در110 و 200 در 80 از پرکاربردترین قالب های نیوجرسی به شمار می آیند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دنبال چه میگردید ؟!