شاتکریت

شاتکریت یا بتن پاش

پاشیدن بتن خشک یا تر با سرعت زیاد بر روی سطوح را شاتکریت (Shotcrete) می گویند. بر اثر سرعت بالای پاشش بتن بر روی سطح لایه ای متراکم، چسبنده و خودنگهدارنده ایجاد می شود.

برای دریافت قیمت موتور ویبره و مشاوره فنی خرید ویبره بدنه شاتکریت با کارشناس ما 09129228525 تماس بگیرید.

کاربرد شاتکریت

در عملیات های عمرانی که نیاز به وجود لایه مستحکم است از شاتکریت به عنوان یک ماده کاربردی، استفاده فراوان می شود.

در پروژه های مرمت و بازسازی ساختمان های قدیمی، محکم سازی حفاری ها و سازه های زیرزمینی، تونل ها، سازه های گنبدی، پل ها، سطوح شیبدار، کف و دیواراستخرهای شنا، محل دفن زباله، کانال های جریان آب واسکله] عرشه پلها، نیروگاه های سازه های دریایی و پیاده روها استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: دستگاه بچینگ چیست

انواع عملیات بتن پاشی

اجرای عملیات شاتکریت یا بتن پاشی به دو شکل تر و خشک انجام می گیرد.

روش شاتکریت خشک

در شیوه اجرای شاتکریت خشک مخلوط کردن سیمان و سنگدانه با مواد افزودنی و آب در داخل دستگاه انجام می شود. مخلوط خشک سیمان و ماسه به وسیله پمپ به داخل لوله پاششی کشیده می شود. در حین خروج مخلوط مصالح از سر شلنگ آب به آن اضافه می شود. از این روش در عملیاتهای عمرانی که ضخامت بتن کمتر از 10 سانتی متر باشد استفاده می شود مانند لاینیگ تونل ها

در عملیات مخلوط کردن و ایجاد لرزش در دستگاه بتن پاشی از موتور ویبره استفاده می شود. شرکت تولید کننده پیلسا موتور از برندهای تولید کننده موتور می باشد.

برای دریافت قیمت موتور ویبره و مشاوره فنی خرید ویبره بدنه با کارشناس ما 09129228525 تماس بگیرید.

روش شاتکریت تر

در روش بتن پاشی تر مخلوط ابتدا آماده می شود و سپس ملات آماده شده به داخل دستگاه بتن پاش منتقل می شود. در این شیوه امکان اجرای عملیاتهای عمرانی با ضخامت بتن در دیوار تا 50 سانتی متر و در سقف تا 20 سانتی متر امکان پذیر است.

 

شاتکریت
شاتکریت یا بتن پاششی

بیشتر بخوانید: هالوکور چیست؟

تفاوت دو روش شاتکریت

  • میزان دورریز کار در روش خشک بالاست و تا 40 درصد می رسد ولی در روش تر مقدار آن کمتر از بیست درصد است. از آنجا که در بتن باشی خشک سرعت خروج مصالح و اضافه شدن آب زمان کوتاهی را می برد امکان نرسیدن آب به برخی از دانه های سیمان وجود دارد. بنابراین برخی مصالح به سطح کار نمی چسبد و دورریز به حساب میآید.
  • در روش تر دستگاه بتن پاششی گرانتر از شیوه خشک است.
  • پاشش بتن به روش سر بالا در شیوه خشک مرسوم تر استرو دورریز و بازگشت مصالح نسبت به تر کمتر است.
  • استفاده از افزودنی های حباب زا برای جلوگیری از آب شدن و یخ زدن بتن در روش تر انجام می شود. در شیوه خشک چون مجال تولید حباب وجود ندارد از این افزودنی استفاده نمی شود.
  • استفاده از افزودنی ایجاد گیرش آنی فقط در روش خشک استفاده می شود.
  • ایجاد گردو خاک در روش شاتکریت خشک بیشتر است بهتر است در فضاهای بسته از بتن پاشی تر استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دنبال چه میگردید ؟!