دستگاه بچینگ

دستگاه بچینگ چیست

در این مقاله قصد آشنایی با دستگاه بچینگ را داریم و برای این منظور دستگاه بچینگ بتن را توضیح داده و مورد بررسی قرار می دهیم. با توجه به اینکه پروسه تولید هر بچ بتن تولید شده تکراری می باشد، بنابراین به توضیح یک سیکل کاری می پردازیم که این پروسه تقریبا در همه دستگاه های بچینگ می افتد.

برای دریافت قیمت موتور ویبره بچینگ و مشاوره فنی خرید ویبره بدنه با کارشناس ما 09129228525 تماس بگیرید.

نحوه کار دستگاه بچینگ

در دستگاه بچینگ همه مواد مورد نیاز در طرح اختلاط ابلاغی، به صورت جداگانه توزین شده و به ترتیب به داخل میکسر دستگاه تخلیه می شوند. و پس از گذشت زمان خاصی که با توجه به نوع بتن متفاوت می باشد، مواد توزین شده ای که به داخل میکسر هدایت شده بودند به بتن تبدیل می شوند و می توان آن را در مقطع موردنظر استفاده کرد.

دستگاه بچینگ
دستگاه بچینگ

چه کارهایی قبل از شروع عملیات تولید باید انجام دهیم؟

در یک سیکل کاری دستگاه بچینگ، یک سری از کارها به صورت همزمان انجام می شود. مثل توزین کردن مواد مختلف و یک سری از آنها پیش نیاز ورود به مرحله بعد می باشد. مثل اتمام مرحله توزین تخلیه مواد به داخل میکسر.

قبل از شروع عملیات تولید بتن، یک سری از اقدامات مانند روشن کردن میکسر دستگاه بچینگ و کمپرسور باد سیستم پنوماتیکی و روشن کردن پمپ روغن هیدرولیک و نوار انتقال مصالح را باید انجام داد. خالی کردن باسکول های دستگاه بچینگ، قدم بعدی می باشد. قبل از شروع عملیات تولید، توجه کنیم که همه نکات ایمنی را رعایت شود و تمام تجهیزات را بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: موتور ویبره چیست؟

بارگیری و توزین مواد

عملیات تولید بتن در دو حالت دستی و اتوماتیک انجام می شود. ابتدا مواد بارگیری شده و به صورت تجمعی روی نوار نقاله توزین می شود. مواد دیگری مانند سیمان و پودر پوزولان را به صورت تجمعی در داخل یک باسکول توزین می کنند. زیرا در دستگاه های بچینگ معمولا از یک باسکول استفاده می شود. سپس با توجه به میزان سیمان و مصالح به بارگیری آب اقدام می کنیم و برای این کار از پمپ آب استفاده می شود. برای دستور ارسال و توقف آب از شیر توپی یا پروانه ای استفاده می شود.

ممکن است از بعضی از مواد افزودنی مانند روان کننده در یک نوع بتن خاص استفاده شود که اگر بیش از یک ماده افزودنی در یک بتن استفاده شود، می توان آنها را به صورت ترتیبی و تجمعی در یک باسکول توزین کرد.

در برخی نقاط به علت بالا بودن دمای هوا و یا به دلیل استفاده از مواد، از یخ برای خنک کردن و پایین آوردن دمای بتن استفاده می شود.

تخلیه مواد به داخل میکسر دستگاه بچینگ

بعد از عملیات بارگیری و توزین، همه مواد به داخل میکسر وارد می شوند تا عملیات میکس شدن شروع شود. زمان مخلوط شدن مواد با توجه به نوع بتن متفاوت می باشد. و بعد از رسیدن به درصد همگنی مواد موردنظر، اقدام به تخلیه می کنیم. زمان میکس در بتن هایی با نسبت آب کمتر مثل بتن های RCC بیشتر از حالت تولید بتن های تر می باشد که امکان دارد این زمان به دو یا سه برابر برسد.

در زمان تخلیه مواد توزین شده به داخل میکسر، آنها را به ترتیب به داخل میکسر تخلیه کنید، به عنوان مثال آب و سیمان را قبل از سایر مواد وارد نشود زیرا باعث نشتی در قسمت دریچه تخلیه بتن و چسبیدن به دیواره داخلی میکسر می شود. سپس اقدام به تخلیه مصالحی چون شن وماسه و.. کرد. بعد از آن برای جلوگیری از فشار آمدن به الکتروگیربکس میکسر، اقدام به تخلیه آب کرده و سیمان را به مخلوط می افزاییم.

بیشتر بخوانید: آشنایی با فیلترهای صنعتی

چگونگی انتقال بتن ساخته شده

بعد از انجام مراحل بالا، بتن در داخل میکسر آماده می شود و با باز کردن دریچه تخلیه میکسر، آن را تخلیه می کنیم. برای انتقال بتن ساخته شده در میکسر از کامیون استفاده می شود. اگر محل استقرار دستگاه به محل مصرف بتن نزدیک باشد می توان از نوار نقاله برای انتقال بتن استفاده کرد.

همه مواردی که گفته شد باعث ایجاد یک بچ بتن می شود. با توجه به میزان ظرفیت میکسر دستگاه، مقدار بچ بتن تولید شده می تواند متغییر باشد. این عملیات به صورت مداوم ادامه می یابد تا مقدار بتنی که مورد نیاز است تولید شود. البته پس از تخلیه مواد به داخل میکسر و خالی شدن باسکول، می توان همزمان با میکس شدن و یا تخلیه بتن، مجدد اقدام به بارگیری مواد کرد تا از زمان به بهترین نحو استفاده شود.

بیشتر بخوانید: میکسر سنگ مصنوعی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دنبال چه میگردید ؟!