در زمان های دور یکی از بزرگترین مشکلاتی که برای صنعتگران وجود داشت این بود که چگونه سطح فلزات یا سنگها را صاف و صیقلی کنند تا به این نتیجه رسیدند که قطعات را در یک بشکه بریزند و به صورت افقی قرار دادند و بشکه را با شن و قطعات مصنوع پر کردند و چرخاندند و به این صورت قطعات را صاف می کردند. ابتدا به صورت دستی این کار انجام می شد و سپس به جای چرخاندن بشکه با دست، آنرا با چرخ آبی می چرخاندند. که در این روش چرخش سریعتر و یکنواخت تر خواهد بود و زمان کمی صرف انجام کار می شود. با پیشرفت فناوری، دستگاه هایی به همین منظور ساخته شد که یکی از این دستگاه ها، دستگاه ویبره پولیش و پرداخت کاری می باشد. در ادامه درمورد این دستگاه بیشتر توضیح می دهیم.
برای دریافت قیمت موتور ویبره و مشاوره فنی خرید ویبره بدنه پولیش با کارشناس ما 09129228525 تماس بگیرید.
دستگاه ویبراتور پولیش
در دستگاه پولیش ویبره، حرکت قطعه در مسیر دایره ای شکل و طبق نیروی گریز از مرکز صورت می گیرد. در این حالت قطعه دائما روی سطح می آید و دفن می شود. فرکانس دستگاه پولیش بین 900 دور در دقیقه تا 3600 دور در دقیقه می باشد که برای ناصافی های ظریف از فرکانس بالا و دامنه کوچک تر استفاده می شود اما برای ناصافی های بزرگ از فرکانس پایین و دامنه بزرگ تر استفاده می شود. ماده ساینده این دستگاه باید به درستی انتخاب شود که می تواند از جنس پلاستیک فشرده یا سنگ های صیقل داده شده باشد.
هنگامی که سنگ مورد استفاده ازجنس سنگ خشن باشد به این کار پلیسه گیری گفته می شود. برای نرم کردن سطح قطعات از سنگ های نرم استفاده می شود که در مجموع به این دو مرحله، مراحل پرداخت کاری می گویند.
همچنین برای براق کردن سطح قطعات از سنگ پولیش استفاده می شود که به این عمل پولیش کاری گفته می شود.
بیشتر بخوانید: آشنایی با فیلترهای صنعتی
پولیش چه کاربردی دارد؟
از جمله کاربردهای دستگاه ویبره پولیش و پرداخت کاری می توان به آماده سازی قطعات برای آبکاری و تمیزکاری، چربی گیری ، اکسید زدایی، پلیسه گیری قطعات بعد از مرحله ماشین کاری با مواد ساینده سرامیکی، پرداخت کاری در صنایع طلا وجواهر و سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی اشاره نمود.
انواع ویبره پولیش و پرداختکاری
دستگاه ویبره در دو نوع ویبره کروی یا مکعبی دسته بندی می شود.
ویبره کروی تک موتور است که در وسط دستگاه، لنگی قرار گرفته است. از این نوع به دلیل لنگی که در وسطش قرار گرفته است نمی توان برای قطعات بزرگ استفاده کرد.
دستگاه ویبره مکعبی از دو موتور تشکیل شده است که در وسط دستگاه لنگ قرار نگرفته است. بنابراین برای پرداخت کاری قطعات بزرگی چون فریم آینه و سطل های برنجی از این نوع دستگاه استفاده می شود.
نکاتی درباره قیمت دستگاه ویبره پولیش
دستگاه های ویبره پولیش با توجه به سایزشان قیمت گذاری می شوند. هرچه سایز این دستگاه ها بزرگتر باشد قیمتشان افزایش می یابد. سایز این دستگاه ها از 10 لیتر تا 850 لیتر را شامل می شود. البته بالا رفتن قیمت ارز نیز در قیمت این دستگاه ها نقش تاثیرگذاری دارند.
نکاتی درباره نصب موتور ویبره در پولیش ویبره ای
در راستای طولی دو طرف پولیش دوتا ویبراتور با زوایه 30 تا 45 نصب می شود. خود مخزن یک شیب 10 درجه دارد. برای محاسبه ضربه موتور ویبره وزن مواد و مخزن دو و نیم برابر می شود. موتور ویبره 1500 دور برای پولیش مناسب است.