یکی از سوالاتی که ذهن هر صنعتگری را به خود مشغول می کند این است که فیلترهای صنعتی چیست و چه کارایی دارد؟ برای دانستن این موضوع با ما همراه باشید.
فیلتر صنعتی وظیفه دارد که آلاینده ها و ترکیبات جامد موجود در سیالات را از هم جدا کند. تصفیه سیالات در فیلترهای صنعتی به طور کلی به دو حالت انجام می شود. در حالت اول زمانی که سیال در حرکت است و خارج می شود این عمل انجام می شود. در حالت دوم زمانی عمل فیلتر انجام می شود که جریان سیال قطع باشد.
برای دریافت قیمت موتور ویبره فیلترهای صنعتی و مشاوره فنی خرید ویبره بدنه با کارشناس ما 09129228525 تماس بگیرید.
انواع فیلترهای صنعتی
به دلیل اینکه سیالاتی که در صنایع به کار می روند به حالت گاز یا مایع هستند. و هر کدام از آنها خواص فیزیکی وشیمیایی متفاوتی دارند فیلترهای مختلفی متناسب با این خواص تولید شده اند.
فیلترصنعتی درانواع فیلترهای هوا، روغن، گاز، جداکننده، پد ورول، نانوفیلترها، هوای خشک، لانه زنبوری، پیش فیلتر های فلزی، پیش فیلترهای الیاف شیشه ای و پیش فیلترهای آب ساخته شده اند.
بیشتر بخوانید: فیدر ارتعاشی و آشنایی با کارآیی آن در صنعت
ویژگی های فیلترهای صنعتی
فیلترهای صنعتی باید طوری طراحی شوند که علاوه بر جلوگیری ازعبور مواد جامد موجود در سیال، بتوانند محلول باقی مانده را هم تصفیه کنند. به این علت فیلترهای صنعتی دارای ویژگی های زیر می باشند.
جداسازی جامدات از مایعات: برای اینکه فیلتر بتواند بخش جامد موجود در سیال را جدا کند، قسمت غشاء و پوسته فیلترها که در تماس مستقیم اند باید طوری طراحی شوند که این عمل را به طرز صحیح انجام دهند.
عدم انسداد: برای اینکه در زمان جداسازی مواد جامد، منافذ عبور سیال و محلول بسته نشود، باید فیلتر طوری طراحی شود که زمان جداسازی قسمت جامد از قسمت سیال سریع مسدود نشود.
تخلیه و تمیز کاری: برای اینکه در صنعت از فیلترها برای همیشه استفاده گردد، باید طوری طراحی شوند که امکان تمیز کردن قالب آنها فراهم باشد.
مقاومت شیمیایی فیلتر: فیلترهایی که در صنایع استفاده می شوند، سیالاتی با ماهیت اسیدی را تصفیه می کنند. برای همین دلیل باید پوسته این فیلترها که در تماس مستقیم با سیال است، در برابر خوردگی مقاوم باشند. همچنین سیالات باید در مقابل برهم کنش های شیمیایی مقاوم باشند.
بیشتر بخوانید: موتور ویبره فلنجی
کاربرد فیلترصنعتی
از فیلترهای صنعتی در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی،خودروسازی و همه صنایعی که در تولید محصول خود آلاینده به وجود می آورند و باید تصفیه شوند، استفاده می شود.
فیلترها در صنعت رنگ نیز کاربرد دارند که در ادامه کاربرد آن را توضیح می دهیم. فیلترها متناسب با نوع سیالات و ناخالصی های موجود درآنها طراحی می شوند. در تصفیه رنگ به فشار کمی نیاز است و برای اینکه فیلتر بتواند رنگ را به کیفیت بالا برساند، از غشاء مخصوصی طراحی شده که به یون های نمک موجود در رنگ اجازه عبور می دهد.
به این ترتیب رنگ عاری از نمک شده ودر واقع نمک زدایی می شود. برای اینکه رنگ تولید شده را به طرز صحیح تصفیه کنند از طریق فرایندهای شیمیایی، رنگ را سنتز می کنند. و نمک را از رنگ جدا کرده و رنگ باقیمانده را در ظرفی مخصوص جمع کرده و خشک می کنند. دلیل تصفیه کردن نمک از رنگ این است که نمک موجود در رنگ باعث ته نشین شدن رنگ می شود.
بیشتر بخوانید: موتور ویبره چیست؟
زمان تعویض فیلترهای صنعتی
پس از مدتی استفاده از فیلترهای صنعتی ، منافذی که برای جداسازی ذرات معلق از سیالها در نظر گرفته شده اند، گرفته و مسدود می شوند. و به این دلیل جداسازی ترکیبات موجود در سیالات به درستی انجام نمی شود و در این زمان باید فیلتر تمیز یا تعویض گردد.
اگر در هنگام خرید فیلترهای صنعتی به کیفیت آنها توجه کنیم، زمان استفاده از فیلترها بیشتر می شود زیرا منافذ فیلترها هنگام جداسازی ذرات معلق به سرعت بسته نمی شوند.