در کارخانه ها و صنایع برای سهولت جابه جایی و تولید نیاز به ارتعاش در ماشین آلات صنعتی است. ویبراتور های صنعتی دستگاه های هستند که با روشن کردن شروع به لرزش می کنند و با نصب بر روی ماشین آلات صنعتی این لرزش را به آنها منتقل می کنند. انواع موتور ویبره صنعتی با توجه به تنوع ماشین آلات صنعتی موجود در کارخانه ها در انواع و اشکال متفاوتی تولید می شوند.
برای دریافت قیمت موتور ویبره و مشاوره فنی خرید ویبره بدنه با کارشناس ما 09129228525 تماس بگیرید.
در ادامه مقاله با انواع ویبراتور صنعتی آشنا می شویم.
-
- ویبره بدنه
- ویبره بدنه پایه دار
- ویبره فلنجی
- ویبره بدنه ضد انفجار
- ویبره بدنه فرکانس بالا
- ویبره بدنه مکانیکی
- میکرو ویبره
- ویبره بتن یا شیلنگی
- ویبره بتن بنزینی
- ویبره بتن برقی
- ویبره بتن برقی مکانیکی
- ویبره بتن دریلی
- ویبره بتن برقی موتور سرخود
- ویبره بتن بادی
- ویبره بادی یا پنوماتیکی
- ویبره مغناطیسی
- ویبره بدنه
موتور ویبره بدنه
این نوع از ویبراتور های صنعتی به بدنه ویبراتور متصل می شود و از منبع انرژی الکتریکی استفاده می کنند. با روشن شدن، ویبره بدنه شروع به لرزش می کند و ارتعاش را به دستگاه منتقل می کند. به علت اتصال به بدنه دستگاه، به این نوع ویبراتور، ویبره بدنه گفته می شود.
ایجاد ارتعاش در موتور ویبره به وسیله لنگ ها یا وزنه های است که در دو ظرف شفت دوار وجود دارند. در واقع این نوع از ویبره صنعتی الکتروموتوری است که دارای لنگ در دو طرف خود است. با حرکت شفت دوار، لنگ ها در یک مسیر تناوبی شروع به جابه جایی می کنند که باعث ایجاد نیروی گریز از مرکز و در نهایت منجر به تولید لرزش می کنند.
بیشتر بخوانید: مقایسه موتور ویبره های موجود در بازار ایران
از نظر شکل و ظاهر دو نوع ویبره بدنه وجود دارد. ویبره بدنه پایه دار (Foot mounted) و ویبره بدنه فلنجی (Flanged) که در ادامه به آن می پردازیم.
شکل ظاهری ویبره بدنه پایه دار را در تصویر زیر مشاهده می کنید. رایج ترین و پراستفاده ترین نوع ویبره بدنه می باشد.
این نوع از ویبراتورها بوسیله صفحه های فلزی بر روی دستگاه های مانند میز ویبره، فیدر، دستگاه بچینگ و الک صنعتی یا سرند مورد استفاده قرار می گیرند.
ویبره بدنه پایه دار به وسیله 4، 6 یا 8 پیچ بر روی دستگاه نصب می شود.
ویبره بدنه فلنجی
از نظر ساختار مشابه ویبره بدنه پایه دار می باشذ و تنها تفاوت آنها در شکل ظاهری است. یک طرف موتور ویبره فلنجی به دستگاه متصل می شود و سر دیگر آن فلنج دار است. شکل ظاهری ویبراتور فلنجی را در زیر مشاهد می کنید.
زمانی از ویبره فلنجی استفاده می شود که نیاز به ارتعاش دایره ای در دستگاه های صنعتی داشته باشیم.
ویبره بدنه ضد انفجار
طراحی و کاربرد موتور ویبره ضد انفجار برای کار در محیط های خطرناک است. ساختار این نوع ویبراتور به نحوی است که مطابق با استاندارهای بین المللی و کاملا ایمن می باشد و احتمال جرقه در آن به شدت پایین است. ویبراتور ضد انفجار در بخش گاز و نفت کاربرد دارند.
ویبره بدنه فرکانس بالا
کاربرد ویبراتور صنعتی فرکانس بالا برای کارهای خاصی مانند تنش زدایی ارتعاشی است. در ساختار این نوع ویبراتور از بلبرینگ های استفاده می شود که تحمل دوران بالا را داشته باشد.
ویبره بدنه مکانیکی
کاربرد برای ایجاد حرکت رفت و برگشتی است که با استفاده از دو موتور ویبره که توسط قطعات مکانیکی به هم اتصال دارند حرکت خطی تولید می شود. مزیت این نوع ویبراتور ایجاد یک حرکت خطی بدون نقص است اما به علت قیمت بالا کمتر استفاده می شود.
میکرو ویبره
مواقعی است که نیاز به ویبره بدنه های با ضربات ارتعاشی به اندازه 20 کیلوگرم داریم در این موارد از انواع موتور ویبره صنعتی در سایز های کوچک یا میکرو ویبره استفاده می کنیم.
ویبره بتن یا شلنگی
با قرار دادن پوکر دستگاه ویبره بتون درون بتن، منجر به از بین بردن حباب و تولید بتن فشرده و یکدست و محکم در صنایع ساختمان سازی می شود. ماهیت ویبراتور بتن بسیار شبیه به موتور ویبره است. ولی ظاهر و کارآیی ویبره بتن کاملا متفاوت از ویبره بدنه است. ویبره بتن از سه قسمت اصلی موتور، شلنگ، پوکر یا سوزن تشکیل می شود.
موتور نقش تامین کننده انرژی برای ایجاد ارتعاش در شلنگ را دارد. انرژی در ویبراتور بتن به سه صورت برقی، بنزینی و بادی تامین می شود که در ادامه هر سه نوع را توضیخ می دهیم.
شلنگ به وسیله کوپلینگ به موتور وصل می شود. با شروع به کار موتور، شلنگ شروع به ارتعاش می کند و این لرزش را به سوزن منتقل می کند.
ویبره بتن بنزینی
عملکرد ویبره بتن بنزینی با نوع برقی و بادی یکی است و تفاوت در نوع تامین انرژی است. سوخت و منبع انرژی در این ویبراتور، بنزین می باشد. کاربرد ویبراتور بنزینی در مکان های است که دسترسی به برق وجود ندارد. از نظر ظاهری به علت وجود منبع سوخت بزرگتر از نوع برقی و بادی است.
ویبره بتن برقی
به دو نوع مکانیکی و سرخود دسته بندی می شوند.
ویبره بتن برقی مکانیکی
نوع مکانیکی از موتور، شلنگ و سوزن تشکیل شده که با شروع به کار موتور ارتعاش به شلنگی که به موتور کوپل است منتقل می شود و در انتها لرزش به سوزن می رسد. در دو نوع پایه ثابت و گردان طراحی شده اند. نوع دیگری از ویبره برقی که برای بتن استفاده می شود ویبره دریلی است که برای پروزه های با وسعت کار کمتر استفاده می شود.
ویبره بتن دریلی
نوعی از ویبراتور صنعتی است که برای ویبره و حباب زدایی بتن در سقف و ستون کارآیی دارد.
ویبره بتن برقی موتور سرخود
در این نوع موتور بر روی شلنگ قرار دارد و جدا از هم نمی باشند. به وسیله کانورتر ویبراتور ولتاژ ورودی به موتور را کاهش میدهند.
ویبره بتن بادی
در این نوع از ویبره بتن ، تامین نیرو و ارتعاش سوزن ویبره به وسیله نیروی باد صورت می گیرد. این ویبراتور در مکان های استفاده می شود که امکان استفاده از برق وجود ندارد.
ویبره بادی یا پنوماتیکی
در برخی صنایع استفاده از برق خطرات جانی و مالی به همراه دارد. در این مواقع از ویبره بادی استفاده می شود. دستگاه ویبره پنوماتیکی به خاطر هزینه بالای نگهداری فقط در موارد ضروری و مکان های که به برق دسترسی ندارند استفاده می شود.
ویبره مغناطیسی
ساختار ویبره مغناطیسی از دو سیم پیچ تشکیل شده است. با برقرای جریان الکتریکی در سیم پیچ ها نیروی جاذبه و دافعه متناوب ایجاد می شود که منجر به تولید ارتعاش می شود. ارتعاش به وجود آمده در ویبراتور مغناطیسی بصورت خطی است و در هاپر، سرند و فیدر ارتعاشی کاربرد دارد.